Logo Camilla Haages
Hjerte
Kunde: OUH Onkologisk afdeling R.

Animeret explainer om kræft

Animeret explainer om kræft

Udfordring: Et svært emne til en målgruppe i krise

Animeret explainer om kræft produceret for Onkologisk afdeling – R på OUH. De oplevede, at deres patienter havde svært ved at forstå, hvad kræft egentligt er, og hvorfor umiddelbart ens diagnoser bliver behandlet forskelligt. Derfor kom de til Camilla med et ønske om hjælp til at forklare dette.
Kræft er en sygdom, der rammer vidt forskelligt fra person til person, og der er mange faktorer, der spiller ind, når lægerne skal vælge den helt rigtige behandling. Samtidig er patienterne midt i en større krise, og de kan derfor have svært ved at lytte og forstå. Derfor kan forklaringen på en valgt behandlingsform være rigtig svær.

Løsningen: En animationsfilm

Løsningen blev en lille animationsfilm, der forklarer, hvad kræft helt grundlæggende er og fortæller om, hvordan de forskellige behandlingsmuligheder påvirker kræftcellerne. Onkologisk afdeling – R på OUH fik et redskab, der kan hjælpe deres patienter til at få en større forståelse af egen sygdom. Filmen kan ses i ro og mag derhjemme, men kan også bruges sammen med personalet, hvis der er behov for det.

Kundens oplevelse:

“En stor hjælp til at forstå, at kræftbehandling er individuel, selvom diagnoserne umiddelbart kan lyde ens.”

“Det er en rigtig god animationsfilm, du har fået lavet om et svært emne. Dine illustrationer er – som altid – en stor hjælp til at forstå, at kræftbehandling er individuel, selvom diagnoserne umiddelbart kan lyde ens. Umuligt at skitsere så klart og kort uden dine fine illustrationer. Animationer som dine, er der ikke mange, der kan lave.”

Lene Galsgaard
(tidligere) kommunikationskonsulent
OUH Odense og Svendborg

Ind i kroppen er resultatet af det EU-støttede udviklingsprojekt e-Patient

Ind i kroppen er lavet i samarbejde med Onkologisk afdeling R på OUH i forbindelse med det EU-støttede projekt e-Patient.

Projektet blev udført af en partnerkreds, der inkluderer Odense Universitets Hospital, Medware, Visualcare og mange andre. Læs mere om e-Patient i denne artikel om Camilla og KKArts deltagelse i projektet her.