Logo Camilla Haages
tegning af kvinder, der kigger på sin telefon i en bus
Kunde: OUH afd. S og SVS.

Animation, der lokker brugere til

Uden brugere, er selv den bedste app ikke meget værd.

Animation og illustrationer til Afdeling S – Medicinske Mavetarmsygdomme på OUH og SVS. De har under projektet Pro På Patientens Præmisser fået udviklet et modul, til deres patienter med kronisk tarmbetændelse. Modulet er en del af appen Mit Sygehus og gør kontakten mellem afdeling og patient nemmere og giver patient og behandler en række muligheder for bedre at kunne overvåge og registrere sygdomsforløbet. 

Den næste udfordring var at få patienterne til at registrere sig i modulet – uden brugere er selv den bedste app ikke meget værd.

Animationsfilm, illustrationer og grafisk markedsføringsmateriale

Løsningen blev en animationsfilm med fokus på de fordele som modulet giver patienten. Filmen fortæller viser en patient før og efter at patienten har taget appen i brug. Den fortæller om de fordele appen har samtidig med at man ser patienten benytte modulet i bussen på vej hjem fra en konsultation. For så nemt er det at benytte modulet.

Camilla lavede også illustrationer til artikler i modulet, plakater til venteværelserne og små kort, som patienterne kunne tage med hjem.

Mange brugere.

På blot 8 uger fik mere end 600 patienter registreret sig i modulet, hvor de nu kan komme i gang med at tage ejerskab over egen sygdom.

Projektet Pro På Patientens Præmisser blev støttet af Trygfonden og ledet af projektleder Marie-Louise Krogh.